Sådan sikres et LAN-netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start', og klik derefter på linket 'Computer'. Klik på linket 'Netværk' i venstre rude for at få adgang til enhederne på dit netværk.

2.

Dobbeltklik på 'Gateway Device' i afsnittet 'Andre enheder'. Dine standardwebbrowsere viser routerhåndteringskonsollen, der giver dig adgang til netværket.

3.

Indtast standard brugernavn og adgangskode (standard brugernavn er 'admin' og password er normalt routerens producent).

4.

Klik på knappen 'OK' for at logge ind på netværket. Skærmbilledet 'Home' til din routerkonsol vises i browseren.

5.

Klik på fanen 'System' og klik derefter på linket 'Skift adgangskode'. Indtast din gamle adgangskode, og indtast derefter en ny adgangskode skriv igen for at bekræfte.

6.

Klik på knappen 'OK' for at gemme den nye adgangskode. Klik på knappen 'Logout' for at afslutte routerens konsolstyring.

Tips og advarsler

  • En anden måde at logge på netværket er at skrive routerens IP-adresse (placeret på bunden af ​​routeren) i internetbrowsers adresselinje.
  • Svage adgangskoder er ofte offer for nem gæt.
  • Sikring af dit lokalnetværk (LAN) er afgørende for at forhindre uønskede ændringer og adgang til din routerens konfigurationsværktøjer. Når du forlader et LAN usikret eller forbliver med standardadgangskoden til routerhåndteringskonsolværktøjet, skaber den en åben invitation til hackere Alle routere, specielt duplikatmodeller, bruger det samme brugernavn og adgangskode, så brugeren får adgang. Når du opretter en adgangskode, skal du vælge en, der indeholder små bogstaver, store bogstaver, tal og specialtegn.