Sådan skifter du en pc til et trådløst hotspot

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows logo-knappen. Skriv 'cmd' i boksen 'Søg filer og mapper'.

2.

Højreklik på 'cmd' søgeresultatindgangen og klik på 'Kør som administrator'. Klik på 'Ja', hvis der vises en meddelelseskontrolmeddelelse.

3.

Skriv følgende linje i kommandoprompten, og erstat 'netværksnavn' med navnet SSID (Secure Set Identifier) du vil bruge og 'networkpass' med den adgangskode eller netværksnøgle, du vil indstille:netsh wlan set hostednetwork mode = tillad ssid = netværksnavn nøgle = netværkskortTryk på 'Enter'. Minimér vinduet Windows Kommandoprompt.

4.

Klik på ikonet 'Internetadgang' i meddelelsesfeltet ved siden af ​​systemuret. Klik på 'Netværks- og delingscenter.'

5.

Klik på 'Skift adapterindstillinger.' Se på navnet, der er angivet på ikonet 'Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter'. Højreklik på navnet på den netforbundne netværksadapter, og vælg 'Egenskaber'.

6.

Vælg fanen 'Deling'. Klik for at placere et afkrydsningsfelt i 'Tillad andre netværksbrugere at oprette forbindelse via denne netværks internetforbindelse.' Klik på rullemenuen 'Hjemmenetværkstilslutning' og klik på navnet, der vises for 'Microsoft Virtual WiFi-miniportadapteren.' Klik på 'OK.'

7.

Klik på Windows Command Prompt i proceslinjen for at gøre det til et aktivt vindue.

8.

< p> Skriv 'netsh wlan start hostednetwork' i kommandoprompt vinduet. Tryk på 'Enter.' Skriv 'netsh wlan show hostednetwork' for at se detaljerne i din virtuelle forbindelse.

9.

p> Fortæl det trådløse hotspots SSID og netværksadgangskode til de personer, som du ønsker at oprette forbindelse til din computers virtuelle forbindelse.

Tips og advarsler

  • Du skal køre kommandoen 'netsh wlan start hostednetwork' hver gang computeren vågner op fra standby, dvale, og når systemet genstarter for at genstarte computerens trådløse hotspot-funktion.
  • Vindue 7 indeholder en nyttig funktion kaldet 'Hosted Network', som giver dig mulighed for at slå din computer til et trådløst hotspot. Hosted Network gør det muligt for din computer at oprette forbindelse til et trådløst adgangspunkt samtidig med at det fungerer som et adgangspunkt for andre computere og trådløse enheder. Inkluderet som standard i Windows 7 gør det muligt for din computer at udføre denne funktion med Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter. Du kan konfigurere og tænde dit virtuelle trådløse hotspot ved at køre Windows-kommandoer.