Sikkerhedsproblemer på fjernskrivebordet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Fjernbordssoftwareprogrammer har mange fordele for pc'er såvel som virksomheder, der bruger computere på flere steder. Den bekvemmelighed og adgang til oplysninger, som disse programmer tilbyder, kommer med nogle få sikkerhedsrisici, der kan forværres af mindre end vågent systembrugere. Hvis du ikke korrekt konfigurerer fjernbordsikkerhed på en korrekt måde, kan det føre til tyveri af følsomme oplysninger.

Brugergenererede sikkerhedstrusler

Når du åbner computeren ved hjælp af fjernbords-teknologi, opretter du en åben forbindelse til din computer. Hvis du glemmer at lukke forbindelsen, når du er færdig med at arbejde, kan enhver, der bruger værtscomputeren næste, få adgang til din computer på samme måde og i princippet have fri regeringsret til at manipulere dine filer og potentielt stjæle værdifulde oplysninger. For at bekæmpe denne sikkerhedsrisiko har de fleste fjernbordssoftware standardforbindelsesindstillinger, der forstyrrer forbindelsen, hvis systemet har været inaktiv i forudbestemt tid.

Forhøjede netværksangreb

For at aktivere fjernbordssoftware skal du har åben netværksport for at kommunikere mellem computeren og administratoren. En åben port er i det væsentlige et hul i computerens firewall --- murstenen der bruges til at holde uønsket netværkstrafik ude. Hackere kan bruge disse huller i din firewall for at få adgang til dine filer, personlige oplysninger og bruge din computer til at spredte vira. Ifølge edb-træning og konsulentfirmaer er Moby Disk Consulting-værktøjer, der bruges til at bryde ind på din pc, ofte gratis og nemme at få.

For mange bruger-id'er

Under normale omstændigheder har administrationscomputeren kun én brugeridentifikation og adgangskode for at få adgang til din computer.Hvis der opstår problemer med systemet, skal teknikere muligvis blive indkaldt for at rette op. Der skal oprettes nye brugeridentifikationer for at give dem adgang til systemet. Hvis den nyoprettede bruger-id s er ikke slettet Der er oprettet en ny sårbarhed i det fjerntliggende skrivebordssystem. En hacker ved hjælp af et brute force-adgangskodeprogram har nu to muligheder for at prøve at få adgang til din computer. Når dette sker i en kontorindstilling, hvor virksomhedsregnskaber og regnskaber gemmes på computere, der er sammenkædet, kan resultaterne være katastrofale.