Teamspeak Systemkrav

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  TeamSpeak er et voice-over-IP (VoIP) program til vokal kommunikation med flere parter på én gang. Den finder applikationer i indstillinger så forskellige som holdkommunikation til internet-spil og kontorkonferenceopkald. Programmet er tilgængeligt som en gratis download fra TeamSpeak hjemmesiden og kører på de fleste moderne computere. Programmet fungerer på en klient / server basis, hvor en bruger er vært for voice chat for andre at oprette forbindelse til. De to applikationer kræver forskellige software-downloads, og systemkravene er lidt forskellige for hver.

Klientkrav

Klientprogrammet kører på Windows-systemer, der kører XP eller nyere. Windows-brugere har brug for 50 MB ledig plads på harddisken og DirectX 8.1 eller nyere. Mac OSX-brugere har brug for 10,4-versionen af ​​operativsystemet eller nyere og 75 MB plads på en harddisk. Computere, der kører Linux, har brug for et X11-skrivebord og 25 MB ledig plads. Alle klientbrugere har brug for en CPU på 800 MHz eller hurtigere og 128 MB RAM.

Serverkrav

Kravene til serverprogrammet ligner meget klienten, med nogle forskelle. Alle serverbrugere har brug for 5 MB ledigt diskplads, 128 MB RAM og en processor på mindst 800 Mhz. Serveren kører på alle operativsystemer, der er kompatible med klienten, ud over Windows 2000.

Tilbehør

TeamSpeak-brugere skal have et mikrofon- og højttalersystem til at sende og modtage talekommunikation. Enhver kombination af enhederne vil fungere. Brug af et headset i stedet for højttalere hjælper med at forhindre stemmeekko mellem brugere. Bemærk, at en bruger kan starte og styre en server uden en mikrofon og højttaler.

Netværk

Alle brugere har brug for en gyldig netværksforbindelse til alle andre brugere, enten via internettet eller en lokal forbindelse. Serverværten kræver især en moderat hurtig forbindelse for at lette effektiv kommunikation mellem alle parter. Servere eller klienter, der kører på en meget langsom forbindelse, oplever en nedgang i kommunikationskvaliteten eller andre brugeres responstid.