WiFi-antenne typer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  WiFi er en radio, der bruges til at tillade computere at få adgang til internettet. WiFi-antenner bruges til at give computere adgang til internettet fra et større udvalg. Retnings- og retningsbestemt er de to typer WiFi-antenner. Retningsantenner bruges til at gå fra et sted til et andet, mens retningsantenner anvendes til punkt-til-multi-punkts netværk. Omni-directional antenner ville blive brugt til at sende signaler til flere enheder. Mange typer af retnings- og retningsantenner er tilgængelige.

Yagi-antenner

Yagi-antenner bruges til punkt-til-punkt-netværk og til tider for punkt-til-multipunkt. Antennen blev oprindeligt designet til radiofrekvens i 1926, men bruges nu i trådløs kommunikation.

Parabol- eller skålantenner

Parabol- eller skålantenner er retningsantenner, der transmitterer og modtager signaler og bruges til langdistance og punkt til-punkt-forbindelser. Disse antenner har en smal strålebredde og skal beregnes korrekt for at sende og modtage signaler. Parabolantenner er ideelle til fjernkommunikation og forbedret sikkerhed.

Backfire Antenner

Backfire-antenner er en lille retningsant antenne, der ligner parabolantenne. Antennen har en diameter på 10 tommer og anbefales til punkt til multipunkt eller point-point-systemer.

Panelantenn

Panelantenner er retningsantenner, der har et fladt panel af plast eller glasfiber for at gøre antennen æstetisk behagelig. Denne type antenne bruges til både punkt til multipoint WLAN og point to point links. Panelantenne bruges normalt af internetudbydere til hotspots på grund af antennens høje pris.