Hvilke oplysninger viser en MAC-adresse om computeren?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Oplysninger indeholdt i en MAC-adresse

En MAC-adresse er simpelthen en identifikator. Det er en unik kode, der er fastlagt af producenten af ​​netværkskortet, der er installeret på en computer eller enhed, der kan understøtte netværk. MAC-adressen indeholder ikke brugerens personlige oplysninger eller oplysninger om enheden eller dens funktioner. Fordi identifikatoren er tildelt af producenten, kan apparatets fabrikat og model være identificerbare.

Hvem kan se din MAC Adresse

En enheds MAC-adresse udsendes ikke over internettet. En hjemme- eller forretningsnetværksenhed som en router kan have din MAC-adresse, så den kan identificere din computer, men enheden videresender ikke disse oplysninger til en offentligt tilgængelig placering.

Typer computere med MAC-adresser

Betegnelsen MAC-adresse er ikke relateret til Macintosh-computere. MAC står for Media Access Control. En MAC-adresse er inkluderet på enhver netværkskompatibel computer eller enhed, herunder Macintosh- og Apple-enheder. En MAC-adresse er faktisk ikke tildelt til computeren, men snarere til netværkskortet. Hvis kortet ændres, ændres MAC-adressen også.

Typisk MAC-adresse

MAC-adresser består af hexadecimale (base 16) tal. Hexadecimale tal bruger 0 til 9 og bogstaverne A til F. Disse tal kommer i grupper af to og separeres ofte med et bindestreg eller kolon. Din MAC-adresse ville se meget ud her: 0A-1B-A2-EA-21-4D. En MAC-adresse er en unik identifikator, der er bundet til en computer eller en anden enhed, der er udstyret med et netværkskort. MAC-adressen identificerer din enhed, men oplysningerne sendes ikke ud over dit hjemmenetværk og er ikke tilgængelige for internettet.