Multicastingprotokol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Protokoller

Protokoller, der bruger Multicast-metodologi, er protokol-uafhængige multicastprotokol, afstandsvektor Multicast-routingprotokol og multicast-åbent korteste førsteprotokol. De sidste to er tilpasninger af standard routing protokoller.

Funktioner

Inden for Internet Protocol adressen domæne er der en række adresser forbeholdt Multicasting. Dette er alle adresserne mellem 224.0.0.0 og 239.255.255.255.

Funktion

Multicast er et opt-in-system administreret af en router. En af multicast adresserne er oprettet på routeren og er forbundet med en bestemt gruppe. Enheder, der ønsker at være medlemmer af gruppen, sender en besked til denne adresse. Sendingsadressen registreres derefter som en del af denne gruppe. Eventuelle data, der sendes til adressen, sendes derefter videre til alle medlemmer af den tilknyttede gruppe. 'Multicast' betyder at sende en besked til mange noder på et netværk. Det er en adressering funktion af Internet Protocol snarere end en uafhængig protokol. Selvom 'Multicasting' ikke er en protokol. Der er flere protokoller baseret på internetprotokollens Multicast-adresseringsfunktioner.