Sådan bruger du MAC-adresse med trådløs sikkerhed

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start', derefter 'Kør' og skriv 'cmd' i åbne boksen. Hvis din version af Windows har en søgelinje, skal du skrive 'cmd' i linjen og derefter klikke på den, når den vises i resultatlisten. Kommandofeltet åbnes.

2.

Skriv 'ipconfig / all' på kommandoprompten, og tryk derefter på 'Enter' -tasten. MAC-adressen vil blive mærket 'Fysisk adresse'. Optag oplysningerne. Gentag processen for hver computer og enhed på dit netværk.

3.

Åbn en webbrowser på din computer. Indtast den trådløse routers IP-adresse i adresselinjen. En fælles standard IP-adresse for routere er 192.168.1.2. Se i brugervejledningen til din routerens nøjagtige IP-adresse. Indtast brugernavnet og adgangskoden til den trådløse router på login-siden. Rutens konfigurationsvindue åbnes.

4.

Klik på fanen 'Trådløs' eller 'Avanceret'. Klik på 'MAC Address Control' eller 'MAC Filtre.' Nogle routere kan også bruge betegnelserne 'Filtre' eller 'Forbindelseskontrol.'

5.

Klik på 'Aktiver MAC-filtrering' eller 'Tillad kun computere med MAC-adressen anført nedenfor til Opret forbindelse til netværket. ' Indtast navnet på hver computer og / eller enhed og dens MAC-adresse i de relevante felter. Klik på 'Anvend' eller 'Gem indstillinger.' Kun computere og enheder med MAC-adressen, der er angivet på indstillingssiden, kan oprette forbindelse til netværket.

Et trådløst netværk gør det muligt for computere og andre enheder at oprette forbindelse til det uden brug af kabler eller ledninger. Det er praktisk, fordi ressourcer på netværket kan deles mellem alle tilsluttede enheder. Desværre, fordi netværket er trådløst, er det mere modtageligt for sikkerhedsrisici. Hvis netværket ikke er sikkert, kan enhver få adgang til det og bruge sine ressourcer, såsom internettet. En måde at tilføje et ekstra sikkerhedsslag på er at bruge MAC-adressefiltreringsindstillingen i den trådløse router.