Sådan bruges en anden router som en Ethernet Bridge

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut CAT5 straight-through-kablet til en Ethernet-netværksport på computeren.

2.

Slut den anden ende af CAT5 straight-through kabel til en LAN-port på routeren.

3.

Start computeren. Klik på 'Start' knappen, og klik derefter på 'Kør' boksen (Windows XP) eller 'Start søgning' boksen (Windows 7 eller Vista). Skriv 'cmd' og tryk på 'Enter' -tasten.

4.

På kommandolinjen skal du skrive 'ipconfig / all' og trykke på 'Enter' Bemærk, at gateway-IP-adressen er angivet.

5.

Åbn Internet Explorer, og skriv gateway-IP-adressen i adresselinjen nær toppen af ​​vinduet. Tryk på 'Enter' -tasten. Routeradministrationssiden vises.

6.

Indtast administratorbrugernes brugernavn og adgangskode på administrationens webside og tryk på 'Enter' -tasten. Naviger til DHCP-tjenesteindstillingerne og deaktiver DHCP-tjenesten.

7.

Naviger til siden for routingprotokoller og deaktiver eventuelle ruteprotokoller, f.eks. RIP eller OSPF. Gem indstillingerne og luk derefter Internet Explorer.

8.

Slut CAT5-crossoverkablet til en åben port på netværksknappen.

9.

Tilslut den anden ende af crossoverkablet til en åben LAN-port på routeren. Routeren er nu klar til at fungere som en Ethernet-bro.

Tips og advarsler

  • Proceduren ovenfor forudsætter at routeren har DHCP (den dynamiske IP-adressering service) aktiveret. Hvis det ikke er tilfældet, skal du oprette forbindelse til routeren ved hjælp af routerns standard IP-adresse, som er angivet i producentens dokumentation.
  • Netværk har tendens til at udvide, tilføje nye værter og kræve yderligere porte over tid. Omkostningerne ved at tilføje nye porte kombineret med nedetid for at opgradere netværksomskiftere og / eller routere kan ske ved uendelige tider. Men hvis der er tilgængeligt gammelt netværksudstyr, f.eks. En router med LAN-porte, kan du konfigurere en midlertidig løsning, der tilføjer porte til netværket.