Sådan laver du et CAT6 UTP-kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Klargør kablet

1.

Mål længden på det nødvendige kabel. Sørg for, at det er mindre end 330 fod til noget mindre end 10GBASE-T. Hvis du bruger 10GBASE-T eller for at tillade fremtidig 10GBASE-T, skal du holde kabellængden under 180 fod. Skær kablet til den nødvendige længde.

2.

Brug trådstrimmerne til at fjerne omkring to inches af det ydre hus i begge ender af kablet. Følg de instruktioner, der fulgte med stripperne, om hvordan du bruger dem. Sørg for ikke at skære nogen af ​​de otte ledninger inde i kablet. Ledningerne snoet i fire par. Fjern trådene og spred dem ud, så hver enkelt wire nemt kan manipuleres. Afhængigt af kabelproducenten kan en streng og plast stykke blandes ind med ledningerne. Skær snoren eller plastikstykket på samme sted som det ydre hylster blev skåret.

3.

Træk hver ledning lige og læg dem i rækkefølge. Først til venstre vil der være orange tråd med striber. Andet vil være solid orange. Tredje vil være grøn med striber. Fjerde vil være solid blå. Femte vil være blå med striber. Sjette vil være solid grøn. Syvende vil være brun med strimler. Den ottende ledning vil være solid brun.

4.

Skær ledningerne i en 45 graders vinkel, og hold dem i samme rækkefølge. Tag det lille plastikstykke, der fulgte med CAT6 RJ45 stik. Den har otte huller i den. Indsæt hver ledning i hullet og ud for den anden side, hold dem i samme rækkefølge som i trin 3. Skub det lille plaststykke helt tilbage, så det kommer til at berøre huset ca. 1/8 tomme fra huset . Skær trådene i spidsen med den udvendige del af det lille plastikstykke.

5.

Kontroller farvningen, og indsæt derefter det lille plastikstykke i RJ45-stykket. Tag krympeværktøjet og krymp RJ45 stykket til ledningen. Sørg for, inden du krymper, at plastikkrympepunktet vil klemme fast på kabinettet.

6.

Gentag for den anden side af kablet, og sørg for, at rækkefølgen af ​​ledningerne er nøjagtig det samme som på den første side. Sæt begge kabelender i testeren og følg de instruktioner, der fulgte med testeren. Testeren skal validere kablet, inden det bruges.

Tips og advarsler

  • Ordrenes ledninger er ikke så vigtige, at de er ens hver ende. Hvis kablet fejler på testeren, er den sandsynlige årsag, at rækkefølgen af ​​ledningerne i hver ende er anderledes. Hvis begge ender er korrekte, har kablet et pause et sted i midten. Hvis pause er i midten, skal en ny trådlængde skæres.
  • Oprettelse af et CAT6-kabel kræver en stabil hånd, godt syn og et par let tilgængelige værktøjer. Fordelene ved CAT6 over CAT5 er mange. For det første er CAT6 nedadrettet kompatibel med CAT5 udstyr. For det andet kan CAT6 anvendes med 10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T / 1000BASE-TX og 10GBASE-T. Den maksimale længde af et CAT6-kabel er 330 fod med noget andet end 10GBASE-T. Til brug i et 10GBASE-T miljø er 180 fod maksimum. Denne længde reduceres til 121 fod, hvis en stor mængde kabler vil blive dirigeret sammen. Til brug i hjemmet vil 180 fod være den anbefalede maksimale længde.