Sådan opretter du et hjemmenetværk med kabel-internet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Opret det fysiske netværk

1.

Hent en kablet eller trådløs router til hjemmet. Fælles virksomheder, der fremstiller dette udstyr, er Linksys, Netgear, D-Link og Belkin.

2.

Tilslut WAN-porten til routeren til kabelmodemet med et Ethernet-kabel. Sørg for at begge enheder er slukket.

3.

Tænd for kabelmodemet og vent 30 sekunder. Tænd for routeren og vent 30 sekunder.

4.

Slut en computer til routeren med et Ethernet-kabel for at udføre den oprindelige opsætning. Selvom routeren er trådløs, skal den oprindelige opsætning udføres fra en computer, der er tilsluttet direkte til routeren.

Konfigurer routeren

1.

Åbn en webbrowser på computeren, der er tilsluttet direkte til routeren og indtaste IP-adressen '192.168.1.1,' '192.168.2.1' eller '192.168.0.1' uden citater. Den specifikke adresse vil afhænge af routeren og skal medtages i routerns brugervejledning.

2.

Indtast standard loginoplysninger. Dette brugernavn og adgangskode er typisk ' admin 'og' kodeord 'uden citater. Se routerns brugermanual, hvis det ikke er tilfældet.

3.

Indstil et routeradgangskode, hvis det ønskes. Hvis standard routeradgangskoden ændres, kan kun adgangskodeindehavere logge ind og foretage ændringer af indstillinger.

4.

Konfigurer de trådløse indstillinger, hvis routeren er trådløs. Dette inkluderer netværksnavnet (SSID) og eventuelle tilknyttede krypterings- og adgangskodeindstillinger, der ønskes.

5.

Slut resten af ​​computeren til netværket. Dette omfatter både kablede og trådløse computere.

For ti år siden blev den fleste internetadgang opnået gennem smerteligt langsomme opkaldsforbindelser via en enkelt computer. I dag har de fleste husstande adgang til en form for højhastigheds internetforbindelse, som regel kabel eller DSL. Med et ISP-leveret kabelmodem og en hjemmerouter kan internetadgang deles mellem alle computere i en husstand. Mange enheder, især bærbare computere, bruger trådløse netværksforbindelser, der muliggør mobilitet.