Sådan overvåger du trådløs netværksaktivitet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start', derefter 'Kontrolpanel' og vælg 'Netværk og Internet' fra listen over muligheder. Klik på 'Vis status og opgaver' under 'Netværks- og delingscenter'.

2.

Klik på 'Se hele kortet' i 'Se dine grundlæggende netværksoplysninger og oprette forbindelser' afsnit. Et netværkskort over de computere og enheder, der i øjeblikket er tilsluttet det trådløse netværk, vises. Klik på et hvilket som helst ikon på netværkskortet for at se flere oplysninger om det. For eksempel klik på den trådløse router for at få adgang til det, når du har loginoplysningerne. Klik på knappen Tilbage i øverste venstre hjørne af vinduet.

3.

Klik på navnet på din trådløse netværksforbindelse ud for 'Connections' i 'View your active networks' afsnit. Dialogvinduet 'Trådløst netværkstilslutning' åbnes. Dialogvinduet afslører, hvor meget data (i byte) bruges over det trådløse netværk i afsnittet 'Aktivitet'. Afsnittet 'Forbindelse' viser netværkshastigheden, dens signalkvalitet og det trådløse netværk er forbundet til internettet.

Det er muligt at overvåge aktiviteten på dit trådløse netværk fra enhver Windows-computer, der er tilsluttet netværket. Dette kan opnås ved at bruge funktionen 'Netværk og delingscenter' i Windows-operativsystemet. Denne funktion viser oplysninger om antallet af computere og typer af enheder, der er forbundet til netværket, samt oplysninger om netværksaktivitet, såsom mængden af ​​data, der overføres på tværs af netværket.