Sådan tilføjes privatlivstilstand til en browser i Windows

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Internet Explorer

1.

Hent eller opdater din Internet Explorer (IE) browser til version 8. Dette er den første IE-version, der indeholder en privat browsingfunktion uden behov til download af tilføjelser. Moden hedder 'InPrivate Browsing'.

2.

Aktivér InPrivate ved at åbne en ny fane og vælge 'Gennemse InPrivate.' Funktionen kan også tændes i 'Sikkerhed' -knappen i øverste højre hjørne af din browser.

3.

Undgå at genaktivere dine browsere plugins, værktøjslinjer og andre udvidelser, når du bruger InPrivate. Selvom det er muligt at gøre det, kan du lade data om din session blive lækket.

Mozilla Firefox

1.

Download eller opdater din kopi af Firefox Version 3.1, hvis du ikke allerede har. Denne download / opdatering er tilgængelig gratis på Mozilla Firefox-webstedet. Åbn browseren, når den er installeret.

2.

Naviger til 'Værktøjer' i browserens øverste menu. Vælg 'Privat browsing'.

3.

Naviger til det nye vindue, der vises, og start din private browsing session. Du skal bare lukke ud af vinduet, når du er færdig.

Tips og advarsler

  • Hvis du stadig bruger Internet Explorer 7 og ikke ønsker at opdatere, browsing er stadig muligt ved at downloade et tilføjelsesprogram som Browzar.
  • Privat browsing er en tilstand, der gør det muligt for brugeren at have en websession, hvor der ikke er registreret nogen information fra seeren, såsom: sitehistorik, cacher og cookies fra besøgte websteder. Dette er en foretrukken metode til browsing til personer, der arbejder med følsomme eller private oplysninger, og de ønsker ikke, at deres internetaktiviteter overvåges og registreres. Denne tilstand var tidligere kun tilgængelig som en tilføjelsesudvidelse til browsere, men det er nu en funktion der er inkluderet i mange forskellige internetbrowsere. Der er flere metoder til at muliggøre privat browsing på de to vigtigste Windows-platform browsere, Internet Explorer og Firefox.