Sådan videokonference på Skype

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut dit videokamera eller webcam til computeren ved hjælp af det relevante USB-kabel. Hvis dit kamera er indbygget i din computer eller skærm, skal du sørge for at aktivere videooptagelse.

2.

Start Skype og log ind på din konto.

3.

Vælg den bruger, med hvem du vil videokonference fra Skype-kontaktlisten. Brugeren skal være online og ledig til at tale med at indlede et videoopkald.

4.

Klik på 'Video Call' i Skype-handlingsruden for at ringe til den valgte kontaktperson. Videokonferencen starter, når hun svarer på dit opkald.

Skype er den førende Voice Over IP (VOIP) software til Windows, Mac og Linux computere. Skype-softwaren gør det muligt for brugere at foretage gratis tale- eller videosamtaler til andre Skype-brugere overalt i verden. Især giver videokonferencerne mulighed for at en bruger indleder et to-personers videoopkald fra deres computer ved hjælp af et videokamera eller et webcam. Fra og med september 2010 udvikler Skype udvidet funktionalitet til videokonferencefunktionen, så brugerne kan konference med op til 10 brugere på én gang. Multi-user videochat vil være tilgængelig begynder med Skype 5.0.