Voice Over IP Installation

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Simple Solutions

Der er så mange forskellige måder at drage fordel af denne nye teknologi, da der er grunde til at begynde at bruge det. Hvis du kun søger at undgå internationale telefonrater (eller en teenagerdatter ringer op på telefonregninger med et par venner), er en simpel selvstændig løsning som Skype nok ideel.

Flere valgmuligheder

Hvis du har brug for en dedikeret nummer, eller evnen til at sende og modtage opkald til traditionelle telefoner, er det nødvendigt med større omhu ved valg af din software --- og muligvis en tjenesteudbyder. At vælge en udbyder er sandsynligvis det mest vanskelige aspekt; der er mange tilgængelige, hver tilbyder en lige så lille variation af funktioner. Når du har besluttet dig for din udbyder, vil de sandsynligvis foreslå eller endda give en softwarepakke.

Krav

For de enkleste løsninger, som f.eks. Skype, er alt, hvad der kræves for at installere Voice over IP, en computer med en stabil internetforbindelse, højttalere og mikrofon. Mere detaljerede opsætninger omfatter headset eller dedikerede linuxbokse til at implementere flere telefonlinjer. Nogle tjenesteudbydere har endda introduceret telefonlignende hardware. Voice over IP-systemer er blevet stadig mere populære, da internettet bliver mere udbredt og lettere tilgængeligt. Installation er meget let, der kræver almindelig hardware og minimal software. Der er også et bredt udvalg af softwarepakker, der nu er tilgængelige.