Definition af proxy unddragelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Process

En proxy er en standard del af surfing på internettet. Alle anmodninger mellem brugere og modtagere sker via en proxy. Proxyen evaluerer anmodningen og giver enten brugeren adgang til webstedet eller benægter det. Proxy-undvigelse bruges til at narre en proxy til at tillade adgang til websteder, som proxyen normalt ville nægte.

Formål

En proxy er designet til beskyttelse for internetbrugere. Det bygger en firewall, der forhindrer angriberne i at få adgang til privat information. Det beskytter også brugere mod skadelige websteder, der indeholder virus. Undgåelse af proxy giver brugerne mulighed for at omgå proxyen og se de steder, de ønsker. Dette gør det muligt for brugerne at få adgang til begrænsede websteder.

Brug

For at bruge proxy-undvigelse logger en bruger på en proxy-undvigelseswebsted. Dette websted omgår proxyen, og brugerne får derefter adgang til ethvert websted direkte uden forstyrrelser eller hjælp fra en proxyserver. En proxy- eller proxyserver er noget, der overvåger forbindelser mellem en afsender og en modtager på internettet. Proxy-undgåelse tillader forbindelser til websteder, som en proxyserver benægter. Folk bruger proxy-undvigelse for at få adgang til websteder, hvorfra de normalt er blokeret.