Hvordan fejler jeg et Alltel Pantech USB-modem?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Afbryd USB-modemet fra din computer i ca. 60 sekunder. Fjernelse af modemet fra USB-porten gør det muligt for enheden at udføre en funktion svarende til en nulstilling. Genstart computeren og sæt USB-modemet tilbage i USB-porten.

2.

Kontroller forbindelsen. Naviger til den trådløse status placeret i højre hjørne af skærmen. Klik på 'Afbryd forbindelsen'. Klik derefter på opdatering (to pile i modsatte retninger.) Klik på den trådløse netværksforbindelse, der repræsenterer dit netværk, og klik på 'Connect.' Kontroller, om problemet er løst.

3.

Naviger til 'Denne computer', højreklik og vælg 'Egenskaber'. Klik på indstillingen for enhedsadministrator. Klik på pilen ved siden af ​​netværksadaptere eller Universal Serial Bus Controllers. Se efter dit Pantech USB-modem.

4.

Højreklik på Pantech USB-modem og klik på 'Egenskaber'. Naviger til fanen Driver og vælg 'Update driver.' Windows vil forsøge at opdatere eventuelle drivere, der kan få USB-modemet til ikke at fungere.

Et Pantech USB-modem er kun gavnligt, når der er en sammenhængende forbindelse til internettet. Desværre kan der opstå tekniske problemer, der medfører langsom eller intet internetforbindelse. Da Verizon Wireless har erhvervet Alltel, skal du muligvis bruge software til Verizon Wireless til at fejle modemproblemer.