Hvordan man opbygger store hjemmesider

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Lær hvordan du opretter en grundlæggende hjemmeside og bevæger dig derfra. HTML (HyperText Markup Language) og CSS (Cascading Style Sheets) er nøglen til at designe dit websted. Du skal derefter kende et webprogrammeringssprog som PHP (Hypertext Preprocessor) til at arbejde med en database og servere information. Du bliver nødt til at kende ins og outs af server hosting og management. Der er mange typer hosting, webprogrammeringssprog og databaser at vælge fra. Tutorials for alle aspekter af webudvikling er tilgængelige online.

2.

Fortæl dig selv om webrammer. Rammer er softwarepakker (normalt skrevet i PHP), der gør det muligt at oprette dynamiske websites og interagere med databaser. De giver en kodebase, der skal opbygges, uden at du behøver at omskrive kode for at gøre den samme opgave hver gang en ny hjemmeside er lavet. Du kan også se på Content Management Systems (CMS) for en hurtig og nem måde at oprette et stort websted på. Et CMS tager meget af kodningsarbejdet, men det er stadig nemt at ændre og udvide, hvis du har specifikke behov.

3.

Generer trafik til dit websted. At få besøgende afhænger af mange faktorer, såsom at have godt indhold, reklame og endda mund til mund. Øget trafik vil hjælpe dit websted med at vokse, hvis det afhænger af brugergenereret indhold eller har onlinefora. Da antallet af besøgende stiger, vil hjemmesiden koste mere for at vedligeholde. Du skal bruge annoncering eller andre incitamenter til at skabe indtægter og betale serverregninger.

4.

Lej personale, hvis dit websted bliver for stort til at klare sig alene. I starten må du muligvis rekruttere venner eller en forretningspartner, som vil arbejde for lidt løn. Da hjemmesiden bliver større, kan det tage professionelle udviklere at sikre, at alt stadig kører godt med tung trafik.

Store websites er afhængige af deres kompleksitet for at levere store indholdssorter. Hvis du vil starte en stor hjemmeside, skal du have meget indhold for at udfylde det. Og før du endda kan arbejde på indhold, har du brug for et system til at levere det til dine besøgende. De største websites er afhængige af komplekse databaseapplikationer til at gemme og vise indhold på servere, der koster hundredvis eller tusindvis af dollars om måneden. Håndkodning af individuelle sider af HTML ville være overvældende. Du kan endda få brug for fuldtidspersonale til at holde det kørende.