Introduktion til dynamiske routingprotokoller

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Routere informerer hinanden om deres forbindelser. Disse oplysninger videreføres til alle kontaktbare routere, og hver bruger disse oplysninger til at oprette en tabel over alle mulige stier til et bestemt endepunkt. Der er forskellige metoder til at bestille disse ruter fortrinsvis. En dynamisk ruteprotokol tilpasser disse placeringer og tilføjer til tilgængelige stier over tid. En 'statisk' routingprotokol gør det ikke.

Metode

Placeringerne bestemmes ved en af ​​to metoder. En metode tæller antallet af links, en meddelelse krydser for at nå destinationen på en bestemt sti. Det laveste tal er foretrukket. Dette er en Distance-Vector Protocol. Den alternative metode er 'Link State', som også tager hensyn til afstanden som antallet af humle. Hvis en sti anvendes og fejler, er denne sti nedgraderet i placeringerne.

Implementering

Routing Information Protocol er en dynamisk dynamisk protokol for afstandsveje. Den første korteste sti (OSPF) protokol og Intermediate System to Intermediate System (ISIS) Protokollen er to Link State Dynamic Protocols. De fleste routingprotokoller i brug i dag på kablede netværk og over internettet er Dynamic Routing Protocols. Disse protokoller fører en oversigt over alle tilgængelige ruter og opdaterer regelmæssigt dette bibliotek enten som reaktion på oplysninger sendt af andre routere eller ved registrering af ruternes resultater.