Oplysninger om webportaler

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Offentlige portaler

Offentlige webportaler, som Yahoo eller MSN, tilbyder en bred vifte af indhold og tjenester som chatrum, email, nyheder, fora, online indkøbscentre og søgemaskiner. Disse typer af webportaler giver brugerne mulighed for at tilpasse udseendet på hjemmesiden og vælge fra forudindstillet indhold eller vælge deres egne links.

Enterprise Portals

En anden almindelig type webportal er en virksomhedsportal, som bruges af en enkelt organisation som et college og tilbyder indhold, der anses for at være af særlig værdi for organisationens medlemmer eller kunder. Disse portaler tilbyder links til tjenester eller informationer, der involverer organisationen.

Vertikale portaler

Vertikale webportaler fokuserer på en bestemt industri eller et felt og giver deres indhold til information og links, der er specifikke for den pågældende industri. Disse typer af portaler tiltrækker normalt ligesindede brugere, der bruger hjemmesiden til at dele ideer og finde information relateret til fokusområdet. En webportal er et websted eller netværk, der leverer indhold og tjenester rettet mod specifikke målgrupper. Fra 2010 er der tre typer af webportaler, der almindeligvis bruges til at indsnævre fokuset på et websteds brug.