Sådan netværk med et crossover kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut den ene ende af crossover-kablet til netværksadapteren på den første computer. Tilslut den anden ende til netværksadapteren på den anden computer.

2.

På den første computer skal du klikke på 'Start' -knappen og vælge 'Kontrolpanel'. Skriv 'adapter' i søgefeltet, og vælg 'Se netværksforbindelser' i menuen 'Netværk og delingscenter'. Gentag dette trin for den anden computer.

3.

På den første computer skal du klikke på fanen 'Netværk'. Under 'Denne forbindelse bruger følgende punkter, vælg' Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4) ', og klik derefter på' Egenskaber '. Gentag dette trin for den anden computer.

4.

På den første computer vælges knappen 'Brug følgende IP-adresse'. Skriv '192.168.1.1' (uden anførselstegn) i feltet 'IP-adresse'. Skriv '255.255.255.0' (uden anførselstegn) i feltet 'Subnet mask'. Skriv '192.168.1.1' i feltet 'Default Gateway'. Klik på 'OK' for at gemme ændringerne.

5.

På den anden computer skal du vælge knappen 'Brug følgende IP-adresse'. Skriv '192.168.1.2' (uden anførselstegn) i feltet 'IP-adresse'. Skriv '255.255.255.0' (uden anførselstegn) i feltet 'Subnet mask'. Skriv '192.168.1.1' i feltet 'Default Gateway'. Klik på 'OK' for at gemme ændringerne.

6.

På den første computer klikker du på 'Start', vælg 'Kontrolpanel', vælg 'Alle kontrolpanelelementer' og Klik på Netværks- og delingscenter. Vælg 'Skift avanceret delingsindstillinger.' Sørg for, at 'Tænd netværksopdagelse', 'Tænd for fil og printerdeling' og 'Tænd deling, så alle, der har adgang til netværk, kan læse og skrive filer i de offentlige mapper', vælges radioknapper. Klik på 'Gem ændringer'. Gentag dette trin på den anden computer.

7.

På den første computer skal du klikke på knappen 'Start'. Skriv 'cmd' (uden anførselstegn) i søgefeltet og tryk 'Enter'. Skriv '\\ 192.168.1.2' (uden anførselstegn) og tryk 'Enter'. Skærmbilledet på den første computer viser alle delte ressourcer på den anden computer.

Et computernetværk består af to eller flere computere, der deler data. Mens de fleste netværk bruger en central hub, switch eller router til at oprette netværket, er det muligt at oprette et simpelt netværk med kun to computere og et crossover-kabel.