Sådan opsættes VNC-serveren

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Hent og installer en VNC-serverpakke (se 'Ressourcer'). Under installationen skal du vælge om VNC-serveren skal køre som en tjeneste. En tjeneste er et program, der kører automatisk, når Windows starter, før nogen brugere logges ind i computeren.

2.

Konfigurer VNC-serveren. Når serveren kører, skal du indtaste konfigurationsindstillingerne, hvis nogen af ​​standardindstillingerne skal ændres. Dette inkluderer portnummeret og om en Java-version af VNC-klientprogrammet bliver tilbudt via internettet.

3.

Åbn firewall og videresend de korrekte porte. VNC-serveren åbner automatisk de rigtige porte på Windows-firewallen, men hvis VNC-serveren skal bruges over internettet, skal de rigtige porte videresendes i routeren. VNC-servere bruger som standard port 5900.

4.

Opret forbindelse til en VNC-klient. VNC-klienten behøver ikke at være fra samme firma som VNC-serveren.

Tips og advarsler

  • Hvis der kun er brug for en midlertidig VNC-server, brug ShowMyPC (se 'Ressourcer'). Dette program opretter kun en sikker VNC-server i løbet af programkørslen.
  • VNC står for Virtual Network Computing og fungerer som en fremragende multiplatform fjernbetjening på skrivebordet. De centrale VNC-tjenester er blevet integreret i mange forskellige fjernbordsprodukter, hvoraf mange er gratis. Ved at bruge VNC kan du undgå licensgebyrer i forbindelse med mange softwarepakker, såsom fjernbordsopløsninger fra Apple og Microsoft. En VNC-server gør også et ideelt fjernsupportværktøj til fejlfinding af computere fra en afstand.