Sådan ses nye webstedsindstillinger i Windows XP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start', 'Kontrolpanel', 'Tilføj eller fjern programmer' og 'Tilføj / fjern Windows-komponenter.' Rul ned i listen for at finde 'Internet Information Services (IIS).' Marker afkrydsningsfeltet til venstre for denne etiket og klik på 'Næste'.

2.

Indsæt din Windows XP Home Edition installationsdiskette i computeren, når du bliver bedt om det. Vent til installationen er færdig, hvilket skal tage flere minutter. Klik på 'Afslut'.

Klik på 'Start', 'Denne computer', 'C :,' 'Inetpub' og 'wwwroot.' Dette er standardplaceringen, som IIS-websiden er placeret i. Filerne i denne mappe bruges til at vise IIS-installationsbekræftelseswebsiden.

4.

Slet filerne i mappen og kopier din webside til den. Navngiv din startside 'iisstart.html.'

5.

Klik på 'Start', 'Kontrolpanel', 'Ydelse og vedligeholdelse', 'Administrative værktøjer' og 'Internetoplysninger Services.' Klik på '+' til venstre for computernavnet, 'Websteder' og 'Standardwebsted.'

6.

Højreklik på 'IISHelp' og klik på 'Egenskaber 'for at åbne de nye webstedsmuligheder for standardwebstedet. Åbn din webbrowser og skriv 'http: // localhost' i adresselinjen for at se webstedet på din computer.

Opsætning af en webside på din computer er nemmere end du måske tror. Internet Information Services (IIS) er en valgfri funktion i Windows XP Professional (ikke tilgængelig i Home Edition) og nyere Windows-operativsystemer. Du kan installere denne funktion fra en installationsdiskette til Windows XP Professional. Du kan enten bruge et webdesignprogram til at oprette dit websted eller kode det manuelt. IIS-administrationsprogrammet bruges til at konfigurere dit websted. Du skal følge trinene for at konfigurere IIS, før du kan se mulighederne for et nyt websted.