Sådan slår du en ekstern harddisk til en NAS

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Installer en hjemmerouter med en USB-port. Denne router kan være ledningsnet eller trådløs og behøver ikke nødvendigvis at fungere som hovedrouter på det lokale netværk.

2.

Indtast routers konfigurationsside. Dette er normalt opnås ved at åbne en webbrowser og indtaste IP-adressen '192.168.1.1' eller '192.168.0.1' uden citater.

3.

Klik på linket 'Opbevaring' for at konfigurere den eksterne harddisk. Valgmulighederne omfatter formatering af disken og oprettelse af nye aktier.

4.

Tilslut til de konfigurerede aktier over netværket. Hvis f.eks. routeren har netværket navnet 'ROUTER' kan klientcomputeren forbinde til den eksterne harddisk, som nu fungerer som NAS, ved at indtaste '\\ ROUTER \ share-name' uden citater.

Tips og advarsler

  • Mange nyere hjemme routere (både kablede og trådløse) understøtter USB-enheder, som f.eks. eksterne harddiske.
  • NAS (Network Attached Storage) enheder er stigende i popularitet, da flere husstande har deres egne lokale netværk installeret med flere computere tilsluttet. At have en NAS-enhed på netværket gør det muligt at udføre opgaver som fildeling og sikkerhedskopiering af data til en central placering meget lettere og mere bekvemt. Eksterne harddiske kan fungere som NAS-enheder, hvis de er forbundet til en vært, der understøtter netværk, som f.eks. En hjemmerouter med en USB-portforbindelse.