Wireless Internet Protocol Standards

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Trådløse internetprotokoller tilføjer sikkerhed til et trådløst netværk, så uvedkommende ikke kan få adgang til netværket og dets ressourcer, herunder internetforbindelsen eller delte filer.

Fordele

Når en uautoriseret bruger lejer en internetforbindelse, kan det forårsage forbindelsen til lagring for andre brugere. Desuden kan internetkunder med grænser hurtigt nå disse grænser, hvis uautoriserede brugere har adgang til deres trådløse netværk. Trådløse internetprotokoller forhindrer begge disse scenarier.

Typer

Wired Equivalent Privacy var den oprindelige trådløse sikkerhedsprotokol. Men det er nu kritiseret på grund af sikkerhedsfejl. I stedet har Wi-Fi Alliance-konsortiet vedtaget Wi-Fi Protected Access-protokollen.

Overvejelser

En sådan sikkerhedsforbedring af WPA over WEP er brugen af ​​flere passetaster (en pr. Bruger / maskine) i stedet for en enkelt master nøgle til alle netbrugere. Derudover kan WPA bruge flere nøglekombinationer, hvilket gør det sværere for andre at hellere gætte en nøgle. Det anbefales, at brugere af trådløse netværk i alle indstillinger, herunder hjemme- og forretningsmiljøer, bruger en trådløs protokol til at beskytte deres netværk og internetforbindelse fra uautoriserede brugere.