Dynamisk Routing Protocol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

En router noterer sin egen placering og alle de stier, som den er tilsluttet med. Routere i et netværk videregiver disse oplysninger til hinanden, så hver kan sammensætte en tabel over alle mulige stier til en bestemt destination. Hvad gør dette system 'dynamisk' er, at disse tabeller opdateres med jævne mellemrum.

Metode

Dynamiske routingprotokoller falder i to kategorier: 'Distance Vector' og 'Link State'. Afstandvektorprotokoller betjener en algoritme, der rækker mulige ruter i forhold til antallet af links til et slutpunkt. Link-tilstand giver hver sti en rangering afhængigt af den afstand, hver rute bevæger sig og justerer sine placeringer, hvis en transmission ned ad en sti fejler.

Implementering

Det mest kendte eksempel på Dynamic Routing Protocols er Routing Information Protocol. Dette system går tilbage til tidligere netværk, før internettet eksisterede. Nyere alternativer er Open Shortest Path First (OSPF) Protocol og Intermediate System to Intermediate System (ISIS) Protokol. Dynamisk routing, også kaldet adaptiv routing, er en kategori af routingprotokoller til computernetværk. Hovedkarakteristika for en Dynamic Routing Protocol er, at den opretholder en tabel over mulige ruter og opdaterer det regelmæssigt. De fleste routere på kablede netværk opererer dynamisk routing.