Ethernet Vs. USB-modem

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Ethernet

Ethernet modemer forbinder til computeren med RJ-45-kabel. Computeren har brug for et separat netværkskort for at linke til modemet. Ethernet-kort kan overføre data op til 1000 Mbps, men det gennemsnitlige forbrugerkort har en dataoverførselshastighed på 100 Mbps. RJ-45-kablet kan understøtte en kabellængde på op til 300 fod.

USB

USB-modemer forbinder til computeren med et USB-kabel. USB-modemmer kræver installation af enhedssoftware til at forbinde til computeren, men har ikke brug for ekstra hardware. Computere fremstillet i de seneste år kan have USB 2.0-slots, der kan overføre data med 480 Mbps, men kan også have USB 1.1-porte, der kun kan overføre data ved 12 Mbps. USB-kabler fungerer effektivt med en maksimal længde på 16 fod.

Overvejelser

Forskelle i dataoverførselshastigheder kan ikke spille en rolle i internethastigheden, da de fleste boligbredbåndsforbindelser er begrænset til 3-6 Mbps. Hjemmenetværk, der bruger en router til at forbinde flere computere, skal have et Ethernet-modem, da de fleste routere ikke har USB-porte. Når du vælger et kabelmodem, ønsker de fleste forbrugere hurtighed, pålidelighed og en enhed, der er nem at forbinde. At vælge den rigtige enhed begynder med at vide, om et Ethernet- eller USB-modem fungerer bedst i dit hjemmenetværk.