Generisk Routing Encapsulation Protocol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktioner

GRE-pakken bærer eller indkapsler en anden pakke med en anden protokol inden for dens nyttelast. Dette er nødvendigt, fordi den indkapslede pakke er blevet gjort uvirksom ved kryptering. I denne metode er ikke kun dataene båret i en pakke krypteret, men hele pakken, herunder routingsoplysningerne i overskriften, krypteres.

Funktion

GRE indeholder et krypteringssystem. Den bruges altid i partnerskab med Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP). PPTP er baseret på Point-to-Point-protokollen (PPP). Data, der skal transporteres af PPTP og GRE, pakkes sædvanligvis først som en PPP-pakke.

Metode

En datapakke er forberedt til transmission, men i stedet for at blive sendt via internettet ompakkes den af ​​PPTP, krypteret og indkapslet af GRE. Transport og IP-overskrifter tilføjes til pakken, som derefter sendes ud. Processen vender mod modtageren. Virtuelle private netværk (VPN'er) gemmer data fortroligt, da de krydser almindelige medier. Formålet med VPN er at give det samme niveau af sikkerhed for internettrafik, som et firma måtte forvente for data, der rejser over sit private netværk. Generic Routing Encapsulation (GRE) -protokol blev oprettet for at danne Virtual Private Networks.