Hvad betyder 100\% sæd?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

BitTorrent

I modsætning til almindelige downloads, som overfører en fil i et enkelt stykke fra en computer til en anden, forbinder en BitTorrent-download til mange andre computere med filen og overfører et lille stykke fra hver.

Seeding < / h2> At 'seed' en BitTorrent-fil er at opretholde en åben forbindelse, hvorigennem andre BitTorrent-brugere kan downloade stykker af en torrent fra dig, når du har fuldført den fulde download. De fleste BitTorrent-klienter frøer automatisk og vil fortsætte med at blive frøet, efter at downloadet er gennemført.

Betydning

BitTorrent-downloads betragtes som '100 procent seeded', når torrenten er garanteret at have seedere, som selv har hele filen, snarere end kun et stykke.

Alternativ betydning

Udtrykket kan også betyde, at en BitTorrent-bruger har uploadet så mange data, som han har downloadet på en bestemt torrent. Hvis en bruger f.eks. Downloader en 100-megabyte-fil, vil han få 100 procent seeded, når stykkerne af den fil han har uploadet til andre computere i alt 100 megabyte. Downloadprotokol BitTorrent er designet til erhvervelse af meget store filer, og har et ordforråd, der undertiden kan virke uigennemtrængeligt for de uinitierede. Udtrykket '100 procent podet' har to mulige betydninger.