Hvad er konsekvenserne af brugergodkendelse?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Brugerautentificeringsprotokoller kommer som en del af software som spil, kontorprogrammer, proprietær kunstsoftware og endda operativsystemer. Faktisk brugerautentificering arbejder på flere niveauer for at beskytte forbrugeren og fremstillingsvirksomheden mod falske programmer, tyveri, hacking og jævn systemkorruption.

Beskyt data Brugergodkendelse til filer, mapper, programmer eller computeradgang indenfor et firma er brugt til at beskytte virksomhedens proprietære filer fra at blive set af udenforstående. Et system er oprettet af informationsteknologi og sikkerhed, der indeholder en 'bruger database'. Denne database indeholder navne og tilsvarende adgangskoder til alle, der er autoriseret til adgang til det sikrede system og giver enten begrænset eller fuld adgang afhængigt af den ønskede indstilling. Denne brugernavn og kodeordskombination skal derefter indtastes af den person, der søger adgang til proprietære filer, uanset hvor de er i netværket, eller selvom de ikke er til stede. Mens dette system vil afholde de fleste brugere fra at forsøge at se virksomhedens låste fil, øger et stort antal medlemmer på databaseadgangslisten computertipen mig til databasen, tegner flere ressourcer fra andre områder og i sidste ende forsinker processerne i computeren, netværket og i nogle tilfælde serveren.

Beskyt produkt

En anden almindelig brug for brugergodkendelse er, når du bruger en proprietær produkt som et online spil eller software. Denne form for brugergodkendelse kræver også et brugernavn og adgangskode og tillader også brugeren adgang til eksklusive funktioner, der ikke er tilgængelige for ikke-abonnenter eller licenshavere som f.eks. Internetafspillingsområder, fildelingssteder eller teknisk support. Derudover kommer denne form for godkendelse ledsaget af brugerens personlige oplysninger, herunder hjemmeadresse, telefonnummer og ofte kreditkortnummer. Vigtigst er det, at mange af de softwareudbydere, der bruger denne brugerautentificeringsproces, også har en unik software 'nøgle', der er knyttet til den specifikke bruger. Hvis denne nøgle viser sig at være forfalskning, kan brugeren være låst ud af systemet.

Beskyt forbrugeren

Sociale websteder som Facebook, Gmail og andre bruger også brugergodkendelse på deres hjemmesider. Dette tjener til at beskytte brugerens personlige oplysninger og kontrol med deres online identitet, men det er også at forhindre dem, der er for unge eller for følsomme over for eksplicit indhold, fra at kunne se indhold over deres aldersniveau. Brugere til websteder som dette og for websteder af ulovlig karakter har ikke kun en navn og adgangskode godkendelse, men også en alder verifikator, som begge skades selskabet mod retssager og giver et niveau af beskyttelse til dem for hvem dette indhold er upassende.