Kabelforbindelse Vs. T3-forbindelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Kabelforbindelse

En kabel-internetforbindelse bruger et koaksialkabel til at sende og modtage data, normalt via et kabelmodem. Det overfører generelt data til 1 megabit per sekund (Mbps), selvom avancerede systemer er i stand til 50 Mbps. Kabelforbindelser oftest bruges til privat internet eller en forretning, der kræver enkel adgang. Fra 2010 koster det mellem $30 og $140 afhængigt af din placering og service. En router bruges ofte i kombination for at give flere brugere adgang.

T3-forbindelse

En T3-forbindelse er en højhastighedstelefon, der er specialiseret i bredbåndsinternetadgang. Det overfører data på 44,6 Mbps, hvilket er 30 gange hurtigere end en normal T1 linje og 800 gange hurtigere end opkald. Det bruges primært af virksomheder, der har brug for tungt båndbredde til dataoverførsel af hundredvis af brugere eller website hosting. Det koster op til $2.000 pr. Måned i 2010.

Hvilket er bedre?

De fleste brugere behøver ikke den tunge overførselshastighed for en T3 og har ikke råd til omkostningerne i forbindelse med den. I disse situationer er en kabelforbindelse egnet. Hvis du repræsenterer en virksomhed eller en organisation, der er stærkt afhængig af internettet, kan en T3-forbindelse være værd. Tal med din lokale udbyder om, om denne mulighed er passende for dig. En kabelforbindelse og en T3-linje er to metoder til forbindelse til internettet. Mens hver linje udfører samme grundlæggende funktion, er hver egnet til en specifik situation baseret på hastighedskrav.