Microsoft LLTD-protokoller

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Link Layer Topology Discovery (LLTD) Protocol er en lokalnetværksapplikationsprotokol designet af Microsoft. LLTD kan bruges til at opdage netværk eller netværksenheder, bestemme specifikationerne for et netværk eller diagnosticere netværksproblemer, der kan forårsage svag signalstyrke og tilgængelighed med lav båndbredde. LLTD kan også bruges til at optimere et netværk, således at et netværk med begrænset båndbredde bedre kan bruge sine ressourcer til sådanne højbåndsbreddefunktioner som streamingmedier.

Generelle specifikationer

LLTD-protokoller kan fungere over ethvert Ethernet-medium , hvad enten det er trådløst eller kablet. LLTD fokuserer på at identificere alle switches og segmenter, der komponerer et link i et netværk. Segmenter refererer til en enhed inden for netværket, f.eks. En computer eller printer, mens switches henviser til punkterne i netværket, hvor segmenter interagerer med resten af ​​netværket. LLTD har værktøjer, som kan opdage en station, identificere en stations topologi eller sammensætning, kan diagnosticere kvaliteten af ​​netværkstjenester og diagnosticere trafikens art på et netværk.

Station Discovery

LLTD s registreringsprotokollen regner for tilstedeværelsen af ​​stationer på netværket ved hjælp af en algoritme kaldet RepeatBAND. Stationerne bruger RepeatBAND-algoritmen til at beregne mængden af ​​oplysninger eller blokke, som de overfører via netværket. Hver station sender disse oplysninger til station i netværket, der styrer netværkstrafik, kendt som opkalderen. Enumeratoren kommunikerer med alle andre stationer for at informere dem om tilstedeværelsen og mængden af ​​trafik, der udføres på andre stationer i netværket.

Topologi Discovery

LLTD s topologi-opdagelsesprotokol gør det muligt for netværket at oprette en virtuel topologi af netværkets grænseflader. Denne virtuelle topologi indeholder oplysninger om hvilke stationer og andre objekter på ne twork transmitterer information til hinanden, og om hvor meget information der sendes mellem disse stationer. Denne LLTD topologi information kan derefter bruges til at sikre, at data overføres via netværket på en så effektiv måde som muligt.

Netværksdiagnostik

LLTD tjener også til at diagnosticere flere aspekter af netværkets funktionalitet. kan bestemme, hvor flaskehalse i datatransmission opstår ved at vurdere dataflyt gennem netværket.Det kan også bestemme mængden af ​​båndbredde, der er tilgængelig i forskellige dele af netværket.Disse diagnostiske foranstaltninger kan bruges af applikationer på højere niveau til at prioritere bestemte operationer til maksimal båndbredde på tværs af netværket.

Cross-Traffic Analysis

Cross-trafikanalyse er en funktion af LLTD, der holder styr på antallet af bytes og rammer, der overføres mellem forskellige stationer i et netværk. Disse tal kaldes netværkspakke tællere, og de kan sammenlignes med de maksimalt tilgængelige ressourcer på tværs af netværket og kan bruges af applikationer på højere niveau til at opdage og løse problemer med netop overbelastning.