Mobile Mesh Routing Protocol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Trådløse netværkssammenkoblinger forbinder trådløse enheder. Kompleksiteten af ​​disse netværk ligger i deres ekspanderbarhed og det konstant skiftende medlemskab. Fluktuerende signaler, eller flyttede eller slukket elementer kræver, at et kort over tilgængelige nodes konstant omkonfigureres. Noder kan kommunikere direkte uden brug af routere eller infrastruktur.

Terminologi

De transmitterende enheder i netværket (mobiltelefoner, bærbare computere og gateways) er Mesh Points. Routere kan også være radio noder. Kombinationen af ​​Mesh Points, der dækker et enkelt uafbrudt område kaldes en 'mesh cloud'. Routing beslutning er hjulpet af særlige 'Root Mesh Points.' Disse sender deres tilgængelighed som faste punkter i den konstant skiftende sky.

Standarder

Institut for Elektriske og Elektroniske Ingeniører (IEEE) har en arbejdsgruppe opkrævet med at skabe standarder for Wireless Mesh Networks. Denne gruppe kaldes 802.11, og alle dets publikationer har dette nummer. Hybrid Wireless Mesh Protocol (HWMP) er standard routingsystemet for trådløse netværk under 802.11 standarder. Et stort antal routingprotokoller er blevet oprettet til trådløse netværksnetværk (WMN'er). Dette skyldes, at teknologien stadig er ung, og virksomheder ønsker hurtigt at få nye produkter på markedet. I stedet for at vente på at en international standard skal indstilles, opretter de selv en ny protokol, som bedst svarer til kravene til deres fremskridt på området.