Om Multicasting Routing Protocol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Multicast Addressing

En 'Multicast' bruger en række adresser mellem 224.0.0.0 og 239.255.255.255. Multicast er afhængig af routeren for selektivt at distribuere pakken. En multicast går ud til mange endepunkter, ikke alle endepunkter. Fordeling af samme meddelelse til alle slutpunkter er en 'Broadcast.' En pakke sendes, hvis den er adresseret til 255.255.255.255.

Funktion

En adresse inden for multicast-området er tildelt en gruppe og registreret på routeren. Slutpunkter, der ønsker at blive inkluderet i gruppen, sender en besked til den pågældende adresse. Routeren registrerer den anmeldende adresse som en del af gruppen. Meddelelser sendt til denne adresse overføres til alle adresser i den pågældende gruppe.

Programmer

Aktiemarkederne bruger Multicast-systemet til at distribuere prisoplysninger. Multicast Routing til videokonference og lignende multimedieapplikationer. 'Multicast' betyder at sende en besked til flere endepunkter. Over netværk er multicast-routing en funktion af internetprotokollen. Multicasting er en adresseringsmetode i stedet for en uafhængig protokol. Det er grundlaget for en række protokoller, herunder Protocol-Independent Multicast Protocol, Distance-Vector Multicast Routing Protocol og Multicast Open Shortest Path First Protocol.