Om et 802.11 trådløst LAN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Arkitektur

Et trådløst netværk er opdelt i celler. En celle er området for en basestation. Protokollerne kalder cellen et grundlæggende service sæt (BSS), og basestationen hedder et adgangspunkt (AP). AP'erne er forbundet sammen enten via ledning eller trådløst. Denne forbindelse kaldes et distributionssystem (DS). Hele systemet kaldes et udvidet servicesæt (ESS).

Funktion

Når en basestation ruter kommunikationen mellem noder i netværket, siges systemet at fungere i infrastrukturtilstand. Sendere kan dog kommunikere direkte med hinanden uden hjælp af en AP. I dette tilfælde fungerer netværket i ad hoc-tilstand.

Funktioner

Ad hoc-tilstanden på 802.11 er, hvor den største udvidelse i teknologien er fokuseret. Det gør det muligt for trådløse enheder at udvide et netværk på fjerntliggende steder, hvor der ikke er telekommunikationsinfrastruktur. 802.11 er en arbejdsgruppe fra Institut for Elektriske og Elektroniske Ingeniører (IEEE). Det blev oprettet for at definere standarder for trådløse netværk og offentliggør sine resultater i dokumenter henvist til som 802.11a, 802.11b osv. Standarderne er stadig under udvikling, og mange trådløse netværkssystemer er blevet oprettet til proprietære standarder.