Sådan deaktiveres USB-drevene ved hjælp af et GPO-domæne

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen på din computer og vælg 'Kør'. Indtast 'gpedit.msc' og tryk 'Enter.' Dette åbner GPO-editoren.

2.

Klik på 'View' og vælg derefter 'Filtrering'. Fjern markeringen mærket 'Vis kun politikindstillinger, der kan administreres fuldt ud' og klik på 'OK'.

3.

Klik på 'Computer Configuration.' Dette udvider en liste over muligheder. Klik på 'Administrative skabeloner', og klik derefter på 'Brugerdefinerede politikindstillinger', og klik derefter på 'Begræns drev.'

4.

Dobbeltklik på 'Deaktiver flytbare USB-drev.' Dette åbner en dialogboks. Vælg 'Aktiver' for at aktivere GPO-indstillingerne. Klik på 'OK' for at gemme indstillingerne, som deaktiverer USB-drev på brugerens computer.

Gruppepolitisk objekt er en Windows-domænes sikkerhedsmodel, der giver dig mulighed for at styre alle enheder og tilladelser på netværket. Dette omfatter styring af desktop-ressourcer som USB-controlleren på en brugers computer. Administratorer fjerner adgangen til USB-enheder for at undgå datatyveri. Det forhindrer brugere i at kopiere privatfirmaoplysninger fra computerens harddisk til USB-enheden, der er indsat i computer.