Sådan konfigureres en bærbar computer som et trådløst internetadgangspunkt

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

WIndows

1.

Tænd for den bærbare computer og den enhed, som du vil dele forbindelsen til. Sørg for at laptopens trådløse kort er tændt, og du har en internetforbindelse.

2.

Slut en Ethernet-kabel til porten på den bærbare computer, og den anden ende til modtagerenheden. Du skal først oprette forbindelsen, eller du kan ikke få adgang til delingsindstillingerne for forbindelsen.

3.

Åbn listen over netværksforbindelser på computer. I Windows 7 og Vista får du adgang til denne liste ved at skrive 'Netværksforbindelser' i startmenuenes søgelinje og trykke på 'Enter.' I Windows XP skal du klikke på 'Netværksforbindelser' i afsnittet Netværks- og delingscenter på kontrolpanelet

4.

Højreklik på den trådløse forbindelse og vælg 'Egenskaber', og navigér derefter til fanen Deling. Denne fane vises ikke, medmindre begge enheder er tilsluttet.

5.

Marker afkrydsningsfeltet 'Tillad andre netværksbrugere at oprette forbindelse via denne computers internetforbindelse'. Klik på 'OK' for at gemme ændringerne.

OSX

1.

Klik på Apple-menuen og vælg 'Systemindstillinger.' Klik på 'Deling' og vælg derefter 'Internetdeling'.

2.

Vælg det lufthavns- og trådløse netværk i rullemenuen 'Del din forbindelse fra:'.

3.

Vælg et outputformat for forbindelsen i rullemenuen 'Til computere ved brug af:'. Vælg 'Ethernet' for en fysisk forbindelse eller 'AirPort' til trådløs udsendelse.

4.

Tænd den enhed, du ønsker at modtage forbindelsen. Tilslut enhederne med et Ethernet-kabel, eller tænd for modtagerens AirPort-kort og tilslut trådløst.

Tips og advarsler

  • Afhængigt af modem / routerens IP-indstillinger, skal du muligvis ændre forbindelsesindstillingerne for modtagerenheden. Hvis den bærbare computer automatisk samler sine IP-oplysninger, skal du også holde modtageren automatisk. Hvis den bærbare computer har en manuelt indstillet IP, skal den matche sine IP-, Subnet- og Gateway-oplysninger på modtagerenheden, og ændre det sidste eller to cifre i IP-adressen til et unikt nummer.
  • Trådløs teknologi gør det muligt at oprette forbindelse til internettet inden for netværksområdet. Desværre har ikke alle internetkompatible enheder trådløs teknologi, og mange kræver stadig en Ethernet-portforbindelse. Hvis du har en bærbar computer med et trådløst kort og en internetforbindelse, kan du gøre computeren til et trådløst adgangspunkt og dele den forbindelse med andre enheder, om din bærbare computer kører et Windows eller OSX-operativsystem. Windows-computere tillader andre enheder at få adgang til det trådløse netværk via en fysisk forbindelse til den bærbare computer, mens OSX-computere tillader, at AirPort-udstyr også kan tilsluttes, og opretter en anden trådløs boble til netværket.