Sådan opsættes Ubuntu med et crossover-kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tænd for Ubuntu-computeren. Hvis du foretrækker, skal du tilslutte kabler til dine computere, mens de er slukket. Du kan gøre dette efter trin 3 i stedet.

2.

Slut den ene ende af crossover-kablet til ethernet-porten på netværkskortet i din Ubuntu-computer. Ethernet-porten ligner en overdimensioneret telefonstik, der normalt findes bag på computeren. På en bærbar computer kan den være på siden i stedet.

3.

Slut den anden ende af crossoverkablet til ethernet-porten på den anden computer på samme måde som Step 1.

4.

Højreklik på ikonet for netværksleder i øverste højre hjørne af skrivebordet på proceslinjen. Venstre-klik på 'Rediger forbindelser' for at hente vinduet Network Connections.

5.

Vælg fanen 'Wired' og tryk på knappen 'Tilføj'. Navngiv forbindelsen i feltet 'Forbindelsesnavn'. Fjern markeringen i feltet, der siger 'Opret forbindelse automatisk.' Marker afkrydsningsfeltet for at gøre det tilgængeligt for alle brugere.

6.

Klik på fanen 'IPv4-indstillinger' og ændr rullemenuen, der angiver metoden til 'Manuel'. Tryk på knappen 'Tilføj' og tilføj en IP-adresse, f.eks. 192.168.2.24 under kolonnen 'Adresse'. Dette er adressen du tildeler til din computer. Under kolonnen Netmaske skal du skrive '255.255.255.0' og trykke på 'Enter' -tasten. Klik på 'Anvend'. Sørg for, at den anden computer bruger samme IP-adressesystem som din Ubuntu-computer. I dette eksempel skal det være 192.168.2.x med 'x' som et andet tal end 24. Netmasken for det skal også være 255.255.255.0.

7.

Indtast administrativ adgangskode, når du bliver bedt om at godkende ændringerne. Luk vinduet Netværksforbindelser.

8.

Venstreklik på ikonet for netværkstilslutninger på proceslinjen, og klik på navnet på den forbindelse, du lige har oprettet på listen. Din crossover-forbindelse er nu konfigureret.

Ubuntu er en populær open source distribution af Linux operativsystemet. Ofte skal du overføre filer fra en computer til en anden, men har ikke et traditionelt netværk eller eksternt drev til brug. I disse tilfælde kan det være praktisk at bruge et crossover-kabel til at forbinde de to computere. Et crossover-kabel er specielt kablet netværkskabel designet til at oprette to computere uden brug af routere, hubs eller switches.