Trådløst LAN mod Wi-Fi

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Trådløst LAN

Et trådløst LAN forbinder to eller flere enheder via et delt radiosignal. Et adgangspunkt er en enhed, såsom en router, der transmitterer og modtager radiosignaler til og fra de andre enheder på netværket. Et sikkert trådløst LAN tillader kun adgang til definerede medlemsenheder i netværket, så denne konfiguration er mere almindelig i et hjem- eller firmanetværk.

Wi-Fi

Wi-Fi er et udtryk, der beskriver trådløs netværksteknologi. I populær brug beskriver den et trådløst adgangspunkt, der tillader trådløs internetadgang via et offentligt hotspot. Hvis Wi-Fi er et åbent netværk, kan alle inden for rækkevidde oprette forbindelse til netværket uden godkendelse. Et lukket Wi-Fi-netværk kræver godkendelse og muligvis betaling, før internettet er tilgængeligt. Da denne type adgangspunkt kun tillader internetadgang, bruges den ikke, hvor der er forbindelse mellem lokale computere.

Trådløs sikkerhed

Trådløse LAN og Wi-Fi kommunikerer via brug af radiobølger. Hvis forbindelsen til enten ikke er sikret, er brugeren i fare for, at en anden bruger aflyser sine signaler via deres eget trådløse udstyr. Brugen af ​​krypteringsværktøjer er nødvendig for at forhindre indfangning af dine private data af en modsat bruger. Wi-Fi-brugere rådes generelt til ikke at oprette forbindelse til websteder, der kræver høj sikkerhed, f.eks. Din bank, da signalet mellem adgangspunktet og computeren er usikret. Wi-Fi og trådløse lokalnetværk (LAN'er) er allestedsnærværende i dagens hyperforbundne verden. Begge netværksteknologier gør det muligt for en bruger at forbinde computeren til et netværk uden brug af kabling.