Flere godkendelsesmetoder

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Banker bruger mange autentificeringsmetoder i vid udstrækning som sikkerhedsforanstaltninger. Kunder, der har adgang til deres kontooplysninger online, skal oplyse en række oplysninger, inden de får adgang til kontoen. Teorien bag denne type af flere godkendelser er, at mens en uautoriseret bruger kan få en del af kundens sikkerhedsoplysninger, er det usandsynligt, at alle komponenterne vil blive opnået.

Log ind

Et brugerdefineret login er normalt den første del af et multipel godkendelsessystem. Login logges normalt af kunden. Bankerne vil opfordre kunderne til at gøre deres login så unikt som muligt og for at undgå let gættede oplysninger såsom fødselsdage eller jubilæer. Login er det første at fortælle det computersystem, hvis kontooplysninger er tilgængelige. Et godt login består af bogstaver og tal. Mange mennesker vælger en sætning, de kan huske nemt, og derefter bruger det første bogstav i hvert ord i sætningen som deres login. Logins, der er konstrueret som dette er svært at gætte.

Adgangskode

Adgangskoden er generelt den anden komponent til en multipel godkendelsesproces. Adgangskoden kan indstilles af kunden eller af banken oprindeligt . Når login er indtastet, bliver computeren opmærksom på, at enten en kunde eller indtrenger forsøger at få adgang til kontoen. Adgangskoden skal være unik og ikke let at gætte. De stærkeste adgangskoder er en blanding af bogstaver, tal og symboler.

Sikkerhedsvurdering eller billedvalg

De fleste multiple autentificeringsmetoder består kun af tre trin. Når login og adgangskode er indtastet, kan systemet stille et sikkerhedsspørgsmål, som blev valgt af kunden. Sikkerhedsspørgsmål er designet til at stille noget, som kun kunden skal vide. Nogle banker er begyndt at bruge billedvalg som en godkendelsesmetode i stedet for et sikkerhedsspørgsmål. I tilfælde af billedvalg vælger kunden et billede, der er knyttet til deres konto. Så når kunden logger ind, præsenteres de med tre forskellige billeder, og kunden vælger den, der er knyttet til deres konto.