Instruktioner til opbygning af Cat5-kabler

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Brug wire cutters til at fjerne en længde af kabel fra spolen. Tilføj et par inches til den længde, du har brug for for at tillade fejl.

2.

Brug trådstrimmeren til at fjerne det ydre hylster fra ledningen omkring en tomme fra enden. Vær forsigtig med ikke at spænde kabinettet på nogen af ​​de interne ledninger, da dette kan ødelægge kablet. Hvis du skærer for dybt, skal du fjerne det afsnit, du arbejdede på, og stripe en anden tomme lavere.

3.

Fjern og ret alle otte af de interne ledninger. Jo mere du får dem, desto lettere vil resten af ​​processen være.

4.

Ranger om ledningerne i følgende rækkefølge: grådighed stribet, grøn, orange stripet, blå, blå stribet, orange, brunstribet og derefter brun.

5.

Flad ud ledningerne, så de er helt perfekt op og lige. Der bør ikke være nogen plads mellem hver af ledningerne. Dobbeltklik på ordren, efter at denne proces er færdig, så det ikke er noget, der er flyttet.

6.

Brug ledningsskærerne til at skære ledningerne lige så let som muligt lidt under 1/2 'fra enden af ​​det ydre hus. Hold kablet med den grønne stribede ledning til venstre.

7.

Skub et RJ-45-stik over kabelens ende. Ledningerne skal have den grønne stribede ledning til venstre, og stikket skal have kobberstifterne mod dig. Dette kan være vanskeligt, men du skal være sikker på, at hver ledning glider under sin egen stift. Ledningerne skal glide helt op til plastenden og det ydre kabelhus skal ende op i stikket. Kontroller igen ledningsordren og positioneringen under stifterne, inden du fortsætter.

8.

Sæt stikket sammen med ledningerne arrangeret som beskrevet i crimperen.Det går kun på en måde.Tilslut håndtagene sammen for at krympe stikket til kablet.Det vil køre en plastik kil i det ydre hus og sæt stifterne i eac h af de interne ledninger. Hvis det gøres korrekt, skal det være næsten umuligt at trække stikket ud med dine bare hænder.

9.

Gentag trin 2 til 8 i den anden ende af kablet for at fuldføre job.

10.

Indsæt begge ender i kabletesteren for at bekræfte kablerne. Gennemgå kabletesterens dokumentation for at lære at kontrollere, om dit kabel passerer specifikationer.

Ethernet-kabler bruges til at forbinde enheder sammen i et LAN for at give forbindelse. Trådløst netværk har gjort betydelige fremskridt i hastighed og sikkerhed i de seneste år, men wire giver en mere pålidelig og meget hurtigere forbindelse. Cat5 Twisted-pair Ethernet-kabler er en af ​​de mest populære klassifikationer, der anvendes i feltet. Typisk kan du købe kabler til den længde, du har brug for til hver forbindelse, men selv for et lille netværk, der kan koste et bundt. For at spare penge kan du overveje at lave dine egne kabler. Med nogle værktøjer og lidt viden er det ikke så svært.