Interior Routing Protocol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktioner

Da indvendig trafik ikke forbinder nogen anden trafik, er netværksadministratoren ikke tvunget til at vælge routingprotokoller, der er kompatible med andre netværk. Der er mange indvendige routingprotokoller.

Funktion

En af de ældste indvendige routingprotokoller, og en af ​​de mest populære, er Routing Information Protocol (RIP). Dette er en afstandsvektor-routingsalgoritme, hvilket betyder, at routeren tæller antallet af noder, som en meddelelse skal krydse for at komme til destinationen og vælger stien med det laveste antal.

Alternativer

Alternativet til fjerntliggende -vektor-systemer er 'link-state'. Der er et antal af disse tilgængelige, hvoraf den første OSPF-protokol (Open Shortest Path) er den mest populære. En link-tilstandsalgoritme registrerer responstidene for alle mulige ruter til netværket. De er optaget i en træstruktur. Hvis et link fejler, er det demoteret i rangordningen. Et selvstændigt netværk, selvom det kan være forbundet med andre netværk, er kendt som et autonomt system (AS). AS kan have flere routere. Bevægelsen af ​​trafik mellem knudepunkter i AS kaldes indvendig ruting.