Kan ikke oprette forbindelse til FTP Download Sites

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Download en FTP-klient. To almindelige gratis FTP-programmer er Filezilla og CuteFTP (se Resources).

2.

Naviger til det websted, hvorfra du ønsker at downloade filer. Identificer følgende oplysninger og indtast det i de relevante felter i dit FTP-program: værtadresse, port, login og adgangskode. Normalt gives disse oplysninger af selve webstedet.

3.

Vælg indstillingen i din FTP-klient for at teste forbindelsen. Hvis forbindelsen virker, skal du oprette forbindelse til serveren og downloade de filer, du ønsker at downloade. Hvis forbindelsen ikke virker, skal du kontrollere dine parametre og prøve igen.

Tips og advarsler

  • Hvis du har problemer med at oprette forbindelse til et FTP-websted, skal du prøve at teste forbindelsen ved hjælp af 'sikker FTP', 'passiv FTP' eller begge dele.
  • Der findes mange indstillinger i FTP-klienter. Det meste af tiden behøver du ikke bruge mere end de fire, der er angivet i trin 2.
  • Mange steder vil nævne downloads som FTP-downloads i stedet for almindelige downloads. Denne proces tillader ofte hurtigere download af de faste HTTP-websteder. For at oprette forbindelse til disse websteder skal du dog have specialiseret software og et par specifikke oplysninger om webstedet. Med den software installeret og oplysningerne til rådighed, er det forholdsvis nemt at opsætte programmet for at oprette forbindelse til FTP-serveren og downloade de nødvendige oplysninger.