Klient Vs. Server System

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Kendetegn for kunden

En klientcomputer er en hvilken som helst computer, der håndterer datapræsentation for en server. For eksempel vil en front-end til en database applikation køre på en klientcomputer. Klientcomputere har kun tilstrækkelig strøm til at køre displaydelen af ​​klient / serverprogrammet.

Serverens egenskaber

Servercomputeren håndterer datalagring og manipulation for et klient / serverprogram. Det skal være stærkt nok til at give data til flere klienter på én gang, da der vil være én server til mange klientprogrammer.

Interaktion mellem klient og server

En klient / server applikation har to lag: en til håndtere præsentationen af ​​programdataene og en til håndtering af manipulation og opbevaring af programdataene. Når en klient køres, vil den håndtere visning af programdata og sende en forespørgsel til en tilgængelig server for de relevante data, der skal vises. Serveren håndterer anmodninger fra flere klienter og har efterretningen til at aflevere informationen korrekt via netværket. Ifølge Sun Microsystems er Client / Server ofte et generisk paraplybetegnelse for enhver applikationsarkitektur, der deler behandling mellem to eller flere processer, ofte på to eller flere maskiner. ' Disse klient / server systemer involverer to typer af maskiner: klienten, der forbruger tjenester, og den server, der leverer tjenester.