Linksys Router Modem Forbindelsestyper

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Linksys, som de fleste andre forbrugerrouterproducenter, understøtter to grundlæggende forbindelsestyper: Ethernet (wired) og Wi-Fi (trådløs). Disse typer af forbindelser følger den samme grundlæggende IP (Internet Protocol) til overførsel af information i pakker via et enkelt hub: routeren. En router s primære opgave er at tage signalet fra en internetudbyder --- kabel, DSL, opkald osv .--- og opdele båndbredden for alle computere, der er tilsluttet systemet. Dens sekundære job er at lette kommunikationen mellem computere og andre forbrugerelektroniske enheder på et givet netværk.

Trådløse forbindelser

Linksys routere understøtter ethernet-forbindelser, der overføres via et netværk på cat-5 (kategori 5) -kablet med ethernet-stik i begge ender. kabler ligner telefonstikket, kun de er fladere og bredere. Dette garanterer kun en sikker forbindelse: Den eneste måde på et netværk er ved at lægge sig helt ned til et af netværkets terminaler.

Trådløse forbindelser

Linksys-routere opererer under de IEEE-certificerede trådløse protokoller 802.11a, b, g og N. Wireless N er den nyeste trådløse protokol, der kommer med det bredeste område, hurtigste hastighed og højeste pålidelighed i dataoverførsel. Det er også bagud kompatibelt med ældre computere, der kører b eller g. På den anden side forbliver trådløs G den mest anvendte protokol og kan understøtte den næsten ubrydelige WEP-kryptering. Trådløs N blev standardiseret af IEEE-arbejdsgruppen i oktober 2009 og kommer let installeret i de fleste nye bærbare computere, der er fremstillet siden dengang.

Kombinerede netværk

Som et praktisk spørgsmål er de fleste hjemmenetværker en kombination af kablede og trådløse forbindelser . Stationære pc'er har typisk ikke noget trådløst kort, stort set fordi det tager plads, og der er ringe fordele for mobiliteten, som trådløs giver. Bærbare computere kan derimod normalt forbindes til et netværk via en af ​​brugerens valg --- kablet eller trådløst. De fleste hjemme routere, som Linksys 'populære wrt54g-model, kan understøtte op til fem samtidige netværksforbindelser, enten kablet eller trådløst.