Problemer med Traceroute

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Traceroute er et computernetværkværktøj, der bruges til at vise vejen taget af netværkspakker, når de rejser fra den oprindelige server til destinationen. Den kan bruges sammen med pingværktøjet til at diagnosticere den sandsynlige årsag til netværksforbindelsesproblemer. Hvis du kører en traceroute, når din internetforbindelse ikke ser ud til at fungere korrekt, kan du hjælpe dig med at beslutte, om du vil kontakte din internetudbyder.

Timeouts

Timeouts opstår, når netværkspakker når et bestemt hop i ruten og derefter simpelthen hold op. Den hyppigste årsag til en timeout er et problem med enten det næste system i stien eller med det pågældende systems forbindelse til den forrige.

Høj latens

Latency er målet for den tid det tager for pakker at rejse fra et hop i ruten til den næste. Specielt høj forsinkelse kan forårsage forsinkelser i transmissionen af ​​pakker og kan forårsage problemer specielt til applikationer, der afhænger af nær-øjeblikkelig pakkeoverførsel til at fungere korrekt, såsom onlinespil. Et højlatenshopp i en rute er ikke nødvendigvis symptomet på et problem. Selvom det kan være en overbelastet router eller et mættet eller langsomt netværkskæde, kan det også simpelthen være resultatet af, at pakkerne skal passere gennem et særligt langt kabel , som f.eks. transatlantiske forbindelser, for at nå deres destination.

Unødvendigt lange ruter

Det er naturligt at have øget latenstid, når det oprindelige system er på et kontinent, og destinationssystemet er på et andet. w syg følge lange ruter unødigt. For eksempel kan pakker sendt fra et system i USA passere gennem et transatlantisk link til Det Forenede Kongerige og derefter tilbage gennem samme link for at nå et system, som også er placeret i USA.

Routing Loops

Et routingsløkke sker, når pakkerne springer frem og tilbage mellem de samme to nethopper, indtil forbindelsen går ud. Dette skyldes ofte forkert konfigurerede routere. Hvis en router har mistet forbindelsen med den næste router på linie, kan den sende pakkerne tilbage til den foregående router i stedet for blot at tillade dem at time-out eller sende dem via en anden rute. Den tidligere router sender derefter pakkerne til den samme router igen, da der ikke er nogen umiddelbare netværksproblemer i sin ende.