Sådan forbinder du en Mac til et Microsoft-netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Bekræft Windows Netværksindstillinger

1.

Klik på 'Start', højreklik på 'Denne computer' og vælg 'Egenskaber'. Vælg 'Computer' og skriv navnet på arbejdsgruppen.

2.

Klik på 'Start', 'Denne computer' og sørg for, at de relevante mapper deler. Hvis ikke, højreklik på ikonet, klik på 'Del med' og vælg arbejdsgruppen identificeret i det foregående trin.

3.

Klik på 'Start', 'Kontrolpanel' 'Netværksannonce Internet' og klik på 'Netværks- og delingscenter.' Klik på 'Printerdeling,' Tænd printerdeling 'og' Anvend '. Printeren deles på netværket som en 'Shared Resource'.

4.

Sørg for, at alle delte ressourcer (f.eks. Printere) deles. Højreklik på ikonet på hver ressource og vælg 'Egenskaber'. Klik på Sikkerhed, og juster tilladelserne efter behov ved hjælp af knappen 'Tilføj' eller 'Fjern'. Klik på 'OK'.

Indstil Mac'en i Windows Workgroup (Netværk)

1.

Klik på Finder-ikonet på Mac. Klik derefter på 'Netværk', 'Arbejdsgruppe', og klik på 'Opret forbindelse' på arbejdsgruppens navn.

2.

Vælg de ressourcer, du ønsker at oprette forbindelse til, f.eks. printeren og klik på 'Connect'.

3.

Indtast arbejdsgruppens navn og brugernavn og kodeord og tryk på 'OK'.

4 .

Træk Windows ressourcen til skrivebordet for at få adgang til den. Resourcerne vises i Finder.

Selvom de konkurrerer operativsystemer, vil flere ret enkle ændringer til både Mac og Microsoft give dem mulighed for at genkende hinanden og dele disse dokumenter og ressourcer. Først skal du oprette Windows-systemet, så det deler sine filer og mapper. Konfigurer derefter Mac OS til at deltage i det eksisterende Windows-netværk.