Sådan opretter du et trådløst netværkskort i Ubuntu 8.10

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Indsæt dit trådløse netværkskort og start computeren. Log ind på Ubuntu som administrator.

Gå til menuen 'System' øverst til højre på skrivebordet og vælg 'Indstillinger u0026 gt; Netværksforbindelser'

3.

Indtast et forbindelsesnavn og SSID'en. SSID'en er navnet eller identifikatoren for din trådløse router. Vælg 'OK', når dette er færdigt.

4.

Gå til menuen 'Programmer' øverst til højre på skrivebordet og vælg 'Tilbehør u0026 gt; Terminal'. Dette åbner en kommandolinje grænseflade. Udgiv kommandoen 'sudo dhclient' og tryk Enter for at oprette en IP-adresse til din computer.

5.

Genstart computeren, log ind som administrator og gentag trin 4. Din trådløse kort skal nu være fuldt funktionelt.

Tips og advarsler

  • Hvis det trådløse kort ikke virker efter genstart, skal du muligvis installere Ndiswrapper - en Linux modul, der giver Ubuntu mulighed for at bruge proprietære Windows-drivere. For mere information om Ndiswrapper, se venligst ressourcer nedenfor.
  • Ubuntu operativsystem er en distribution af Linux til installation på stationære og bærbare computere, ligesom Windows. Under Ubuntu-udgivelsen 8.10, også kendt som Intrepid Ibex, kan du installere de fleste trådløse netværkskort til internet- og hjemme- og kontornetværksprogrammer. Ubuntu 8.10 genkender og aktiverer mange PCI-, USB- og indbyggede trådløse netværkskort automatisk ved hjælp af sine generiske færdigpakkede drivere. Nogle trådløse kort kan kræve manuel konfiguration eller installation af proprietære drivere til at fungere under Ubuntu.