Sådan oprettes en trådløs router i et adgangspunkt

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut din stationære computer eller laptop til dit almindelige netværk, og åbn en kommandoprompt ved at klikke på 'Start' og derefter 'Kør' og skrive 'cmd'. Tryk på 'Enter', og skriv 'ipconfig.' Ved kommandoprompten. I Windows 7 kan du få adgang til kommandoprompten ved at klikke på 'Start' -knappen og skrive 'cmd' i feltet 'Søg programmer og filer'. Søg gennem svaret til kommandoen 'ipconfig' for 'Standard Gateway' og skriv ned IP-adressen, du finder der. For eksempel er en typisk standard gateway normalt 192.168.1.1.

2.

Find ud af, hvilken IP-adresseområde dit nuværende netværk bruger. Når du er tilsluttet dit nuværende netværk, skal du åbne et internetbrowservindue og skrive IP-adressen til standardgatewayen. Log ind på admin panelet, og find derefter DHCP-indstillingerne. For eksempel på en Linksys-router finder du indstillingerne under 'Grundlæggende opsætning'. Bemærk om IP-adresseintervallet. Hvis rækkevidden tillader 50 brugere og startadressen er 192.168.1.100, vil din sidste IP i intervallet være 192.168.1.149.

3.

Uden at lukke computeren ned, afbryd forbindelsen til det eksisterende netværk, og brug derefter CAT5 netværkskabel til at forbinde din computer til en af ​​LAN-portene bag på den nye trådløse router. Åbn kommandoprompen igen, og skriv 'ipconfig / renew.' Hent standard gateway IP og indtast den i en adressefelt i en webbrowser. Gå til skærmbilledet 'Grundlæggende opsætning' og skift routerns IP-adresse til noget uden for det eksisterende netværk af dit nuværende netværk. Undgå også din eksisterende router's IP-adresse. Hvis din IP-serie f.eks. Er 192.168.1.100 til 192.168.1.149, kan du indstille IP'en til din nye trådløse router til 192.168.1.2. Mens du er på denne skærm, skal du også deaktivere 'DHCP Server'. Gem indstillingerne og afbryd computeren.

4.

Slut dit nye trådløse adgangspunkt til dit eksisterende netværk ved at tilslutte den ene ende af et netværk CAT5-kabel til LAN-porten på din nyt adgangspunkt og den anden ende i LAN-porten på din eksisterende netværksrouter.

Du kan muligvis give trådløs adgang til et forretnings- eller virksomhedens computernetværk. Eller måske vil du gerne oprette et adgangspunkt til dit hjemmenetværk, når venner og familie besøger. Du kan købe en WAP-enhed til at opnå dette, men du foretrækker måske at konvertere en trådløs router til et trådløst adgangspunkt, hvor du sparer penge.