Sådan overfører du store lyd- og videodata

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find en gratis web-baseret tjeneste, f.eks. Dropbox, YouSendIt eller Send6, der letter overførslen af ​​store filer via internettet. Disse tjenester giver dig mulighed for at flytte alt fra billeder i høj opløsning til high-definition videoer til hele mapper fyldt med Mp3-filer. Undersøg hver service omhyggeligt for at bestemme hvilket websted du vælger at bruge. En anden tjeneste, der kaldes Filemail, giver dig mulighed for at uploade en stor fil til en fjernserver. Derefter kan filen downloades fra ethvert sted uden beregning.

2.

Komprimer store filer. Der er et antal programmer tilgængelige, såsom WinZip eller StuffIt, som giver dig mulighed for at tage indholdet af en mappe og komprimere. Normalt vil størrelsen af ​​den komprimerede fil være halvdelen af, hvad den oprindelige størrelse var. Efter at filen er blevet lynlås eller på anden måde komprimeret, er det normalt bare at klikke på filen for at dekomprimere. Dette vil oprette en ny mappe med alle dine filer i den.

3.

Overfør filer til et eksternt drev. Uanset om du bruger en ekstern harddisk eller et højkapacitets flashdrev, kan du nemt overføre filer ved at sætte drevet i en USB-slot. Når computeren genkender USB-enheden, vises den på din computer som et andet drev. Træk og slip dine filer på USB-lagerenheden, og de kopieres automatisk og overføres fra din computer til enheden.

4.

Send filer via e-mail. Når du sender store filer via e-mail, kan du prøve at sende hver fil som en vedhæftet fil i en separat email. På denne måde, selv om filerne er store, vil de gå igennem. Hvis de enkelte filer stadig er for store, kan du muligvis komprimere hver fil først og derefter vedhæfte hver enkelt til en e-mail.

5.

Overfør video- eller lydfiler via genskrivbare cd'er eller dVD'er. Kopier filerne fra computeren til cd'en eller dvd'en. Filer kan også komprimeres først og derefter placeres på cd'en eller dvd'en.

Video- og lydfiler kan være ret store, og det kan ofte være svært at finde den rigtige metode til at overføre disse filer. Indstillinger spænder fra at arbejde med eksterne enheder til brug af forskellige onlinetjenester. Store filer kan også komprimeres til mindre filer, som derefter kan genmonteres tilbage til de større filer, når de er overført. Der findes ingen metode, der betragtes som overlegen for alle andre. At finde den rigtige løsning til dine behov er simpelthen et spørgsmål om præference.